Contact

Madelene SchippersVoorbeeldigleren

Madelène Schippers
Leren Leren Methode- en huiswerkcoach
Jeugdtrainer Leren Leren Methode
Workshopleider Volwassenen
Bedrijfstrainer Basis Denksystemen

Rietdekkersdreef 208
7328 AB Apeldoorn

M. 06 – 41556687
E. voorbeeldigleren
T. www.twitter.com
F. www.facebook.com
L. www.linkedin.com

KvK   54712254
BTW-id NL002084103B36
IBAN  NL85ABNA049.29.51.284

Waarom ik doe wat ik doe

Ik kan me enorm inleven in de wereld van schoolgaande kinderen die grote uitdagingen ervaren om zich staande te houden in het huidige schoolsysteem.
Een systeem dat, op de komst van een Magister na, nog compleet zo functioneert als 30-40 jaar geleden toen ik aan mijn eerste fulltime job begon in de functie van scholier.
Die onzekere periode dat je je eigen identiteit gaat vormen, je gaat ontdekken wie jijzelf bent en een periode waarin je uiterst beïnvloedbaar bent, is een periode waarin je zelfbeeld hevig onder invloed staat van de cijfers die je haalt bij het immer toenemend aantal toetsen.
De veronderstelling dat je zo intelligent of dom bent als je geleverde prestaties die worden uitgedrukt in cijfers, waar je 24/7 toegang toe hebt, maakt dat het zelfvertrouwen van scholieren per minuut kan groeien of worden afgebroken. Je schoolperiode is dan ook het meest onhandig gekozen tijdstip om je zelfbeeld in te vormen.

Om een positieve bijdrage te leveren aan deze, voor vele scholieren moeilijke tijd laat ik mijn leerlingen op zeer korte termijn ervaren dat zij snel én eenvoudig véél beter kunnen presteren dan zij zelf denken en tot nu toe hebben laten zien. Ik help daarom graag leerlingen een hernieuwd vertrouwen in zichzelf ontwikkelen en definitief af te rekenen met faalangst.
Door het toepassen van de methoden om sneller en efficiënter te leren op een leuke manier, heeft al menig leerling zichzelf versteld doen staan over de snelle verbetering in eigen prestaties.
En later komt dan wellicht ook nog eens het besef dat het aanleren van deze methode een zeer duurzame investering is geweest; je zult er namelijk de rest van je leven profijt van hebben!