Workshop Leren Leren Volwassenen

De workshop Leren Leren Methode voor Volwassenen biedt in één bijeenkomst nieuwe, unieke inzichten en leervaardigheden waarmee je jouw kind(eren) effectief kunt begeleiden, leren leren én motiveren.
De workshop is deels theorie en deels praktijk en bedoeld voor ouders en docenten die hun kind(eren) in het basis- of middelbaar onderwijs efficiënter en effectiever willen ondersteunen met huiswerk maken en leren óf zelf een studie volgen.

Ouders

Indien jijzelf, als ouder, ervoor hebt gekozen om jouw schoolgaande kind zélf te begeleiden met huiswerk kun je hierdoor de nodige irritaties, frustraties en problemen thuis ervaren. Je kind stelt bijvoorbeeld huiswerk maken zolang mogelijk uit, neemt weinig tot geen adviezen meer aan, besteedt (onnodig) veel tijd aan het huiswerk, haalt (te) lage cijfers en ziet vaak het nut niet in van het leren.

In de bijeenkomst van 2,5 uur leer je hoe je jouw kind volgens de Leren Leren Methode weer vol zelfvertrouwen en zelfstandig huiswerk kunt laten maken. Een uitgebreide kennismaking met de methode en de toepassing ervan geven zeer praktische inzichten over deze unieke wijze van anders en efficiënter leren.

“De workshop gaf mij een hernieuwd zicht en een nieuw licht op de aanpak die ik kan kiezen als ik zelf iets wil leren of met mijn zoon aan de slag wil. Madelène inspireert en activeert op zo’n manier dat de moed er in komt en de overtuiging dat het gaat lukken postvat. Heerlijk is dat.” Marleen K. 

De workshop voor volwassenen biedt vele handvatten en tips om jouw schoolgaande kind(eren) weer met plezier huiswerk te laten maken en leren en de prestaties te verbeteren. Bovendien is de workshop ook een leuke en leerzame ervaring voor jouzelf!

Leerkrachten/docenten

Leerkrachten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kunnen deze workshop volgen om kennis te nemen van deze methode en direct toe te kunnen passen in het onderwijs.
De workshop kan op aanvraag en in overleg in groepsverband op locatie worden gegeven.

Studerenden

Bent je zélf aan een studie begonnen en weet je eigenlijk niet goed of niet meer hoe je al die nieuwe informatie moet onthouden? Zie je op tegen de lange uren studie? Dan biedt deze workshop uitkomst. Met de unieke geheugentechnieken van de Leren Leren Methode, leer je hoe je snel, efficiënt en gemakkelijk kunt leren. Werk je liever één-op-één?
Volg dan de training bij mij aan huis of via Skype.Workshop Leren Leren Methode voor Volwassenen

Omvat 1 bijeenkomst (max. 8 deelnemers)
Voor ouders, docenten en studerenden 

Prijs € 127  (incl. materialen, werkmap, consumpties)

 • wat is écht goed leren en hoe kun je effectief, efficiënt en leuker leren
 • de werking van het korte- en langetermijngeheugen
 • unieke geheugentechnieken om leerwerk snel in het langetermijngeheugen op te slaan
 • leren op effectieve wijze te begeleiden bij huiswerk
 • kenmerken en herkennen beelddenkers
 • een goede voorbereiding en leeromstandigheden
 • het maken van een goede planning
 • taalstructuur en beter tekstbegrip
 • samenvattingen en mindmaps maken
 • efficiënt en effectief automatiseren
 • woordjes en grammatica vreemde talen leren
 • diverse oefeningen ter verbetering van het zelfbeeld en zelfvertrouwen
 • en nog veel meer

DATA 2022

HAARLEM
Data worden binnenkort bekend gemaakt

SOEST
Data worden binnenkort bekend gemaakt

APELDOORN
Data worden binnenkort bekend gemaakt


Wat ouders en docenten zeiden over de workshop:

Annemieke 
Indrukwekkend hoe Madelene in een avond een aantal inzichten de revue laat passeren waardoor je je realiseert hoe weinig je leert leren. Met gevoel voor humor en heldere interactieve voorbeelden leer je onder andere grote hoeveelheden leerstof tot de kern samen te vatten. Hoe belangrijk het is goed te lezen. Naast die voorbeelden is er ook ruimte voor het delen van een AHA-erlebnis of het delen van een concrete ervaring met je kind. Waarna er zonder ‘belerend’ te zijn telkens weer een goede tip volgt. Duidelijk vanuit ervaring en plezier.”

Femke
“Héél boeiend, een eye-opener”

Evelyn
“Verfrissend, leuk voor nieuwe inzichten”

Anne
“Verrassend, duidelijk, ruimte voor vragen, aangename docente, creatief en leerzaam”

Willemijn
“Héél boeiend, een eye-opener”

Alison
“De workshop bood mij een andere manier van leren aan. Het leren werd op een eenvoudige en gemakkelijk te onthouden manier uitgelegd.”

N. van Beek
“Een praktische middag vol nieuwe inzichten”

Loes

“Ik vond je workshop leerzaam. Wat ik vooral heb meegekregen is het inzicht om kennis rechtstreeks in het langetermijngeheugen te zetten. Dus niet meer meerdere keren in het kortetermijngeheugen, maar meteen met iets meer moeite naar het langetermijngeheugen. Jouw oefeningen gaven daar inzicht in. Ik heb het meteen al toegepast op de jongste. Nu kan ze zonder moeite mijn telefoon nummer onthouden! Dus dank je wel. Wij gaan er mee aan de slag.” 

Liesbeth
“Interessant, ook door de ouders die al bekend waren met deze aanpak. Dat gaf mij het gevoel “het werkt”. 

Cecile
“Informatief, nieuwe inzichten in leren, praktische tips.”

Nicola 
“Ik vond het heel interessant en leerzaam en ga het thuis doorgeven!” 

Mariska
“Informatief en praktisch. Leuk om tools aangereikt te krijgen om zo mijn zoon zelf te kunnen helpen.”

Jolly
“Leuk + echte oefeningen!”  

Marleen
“De cursus Leren Leren gaf mij een hernieuwd zicht en een nieuw licht op de aanpak die ik kan kiezen als ik zelf iets wil leren of met mijn zoon aan de slag wil. Madelène inspireert en activeert op zo’n manier dat de moed er in komt en de overtuiging dat het gaat lukken postvat. Heerlijk is dat.”

Riemke
“Zeer inspirerend, heel verzorgd.”

Jacqueline 
“Leerzame, interactieve en boeiende workshop! Voor alle ouders van schoolgaande kinderen absoluut een aanrader! Inspirerende workshopavond (voor een mooi prijsje) over: hoe je kunt leren om jou en/of je kinderen effectiever te laten leren. Leuke voorbeelden en methodes, die je meteen kunt toepassen. Inschrijven en gewoon DOEN!”

Annejet 
Heel leuk! Dank je wel!!

Marianne
“Wat een leuke workshop was dat!”

Inge
“Veel herkenning, bevestiging en nieuwe dingen.”

Sandra 
“Een eye opener! Leren kun je leren, dat maakt deze workshop duidelijk. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Gewoon een paar handige tips & tricks toepassen en er gaat een wereld voor je open. Aanrader!”

Tamara
“Een eyeopener dat leren makkelijker kan.”

Pascale 
“Tjonge, de energie spat er af! Ja, deze workshop was zeker geslaagd. Jammer dat ik eerder weg moest. Ik schrijf me in voor de volgende!”

Leonie 
“Vond het heel interessant maandag, dank je wel.”

Natascha
“Fijn, prettig, concreet.”